miércoles, 5 de noviembre de 2014

Daens

Com he anat dient en aquesta assignatura anem fent diverses activitats per entendre millor el que anem estudiant. L'entrada d'avui parla sobre la revolució industrial la qual hem anat estudiant a mesura de mirar la pel·lícula Daens. 

La pel·lícula explica la història del capellà Daens, que viu en el segle XVIII. Està destinat a Bèlgica, i allà descobreix com els treballadors pobres són explotats per un sistema capitalista, controlat per un grapat de rics que només anhelen més i més riquesa, fins i tot sabent el que això comporta: la fam, la pobresa i la misèria d'aquests treballadors, que cobren un salari indigne per llargues hores de treball i, de vegades són acomiadats només per la seva edat o les seves ideologies polítiques. Daens aquí juga un paper molt important, aconseguint manera d'aconseguir la igualtat entre tots els ciutadans, en tots els sentits.

Per la meva opinió, la pel·lícula m'ha ajudat a entendre més el tema perquè anàvem recollint idees a la vegada que la miràvem. També m'ha agradat molt, ja que és una manera més divertida que estudiar a partir d'apunts. Cal recalcar que la idea del debat va estar molt bé, ja que cada grup defensava les idees de l'escala social que els hi tocava. 

El que canviaria de dins de la pel·lícula és el final, ja que tenen de seguir lluitant per aconseguir els seus drets i unes condicions de vida favorables. Per exemple un final que faria seria que els obrers fars de no poder viure justament bé haguessin decidit no treballar més per als rics i que estiguessin disposats a viure encara pitjor si per tal d'això acaben aconseguint el que volen. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario