jueves, 5 de mayo de 2016

Fi de l'etapa i del bloc.

Com 1r batxillerat i aquest han passat tant ràpids que ja ha sigut l’hora de dir adéu amb aquest bloc, on hem anat anotant tots els articles que fèiem a la classe d’història del nostre institut.

La nostra professora per l’últim article ens ha marcat tres temes per parlar, un és la valoració personal en quin moment s'acaba la transició, seguidament la valoració de la qualitat política del país, d'aquesta democràcia d'Espanya i finalment el nostre comiat.

La transició és el període de la història contemporània d'Espanya en el qual es va dur a terme el procés pel qual el país va deixar enrere el règim dictatorial del general Francisco Franco i va passar a regir-se per una Constitució que instaurava un Estat social i democràtic de dret. Aquesta fase constitueix la primera etapa del regnat de Joan Carles I.

En la meva opinió, penso que la Transició va acabar quan el govern de Felipe Gonzalez va finalitzar, assolit el govern de la democràcia.


El segon tema a parlar, era fer una valoració de la qualitat política d'aquest país, com es Espanya. Buscant informació m’he trobat una noticia on el seu titular hi deia: “La democracia española no es apta para el consumo humano”. Ja que la raó es que cada vegada són més nombrosos els espanyols que es veuen abocats a votar a una dreta o una esquerra que no els agrada i que des de fa temps la dreta s'ha vingut de cantant pel model organitzatiu de màfia, i l'esquerra, pel de secta, segons hagi predominat més el culte al negoci o al líder.

La transició també ha estat la gran festa de la corrupció, fins al punt de convertir-se en l'autèntic eix vertebrador del país i peça clau del sistema "democràtic" per pastar fidelitats.

I la pregunta que es planteja: ¿ Estem els espanyols predestinats a perdre la democràcia, com abans la guerra i després la Transició?

Sembla que sí.


I per finalitzar, m'acomiado d'aquest bloc. He après moltes coses noves que m'han fet reflexionar, i buscar informació sobre opinions d’Espanya i del món i la cultura en general. Ja que també ha tingut les seves dificultats fent aquest bloc s’ha pogut anant assolint els coneixements que se’m demanava. M'acomiado, deixaré aquest bloc poder en el futur quan el miri em farà gràcia veure’l per recordar tot el que vaig fer en aquesta assignatura durant el curs de 2n de Batxillerat.


Gràcies! Fins una altra!

No hay comentarios:

Publicar un comentario