martes, 29 de marzo de 2016

El Ministerio de Defensa acoge una charla que justifica el golpe de Franco, "un militar prudente y profesional".

El Ministeri de Defensa ha acollit aquest dimarts una conferència sobre el cop d'Estat del 18 de juliol que ha assenyalat a la II República com a culpable. Aquesta xarrada ha sigut donada per l'historiador Stanley Payne.La tesi central de la xerrada destaca el que van ser els representants del règim democràtic, i no els que es van alçar en armes, els responsables que esclatés la Guerra Civil a 1936.

Segons l'historiador ha acusat els partits d'esquerres de manipular els resultats de les eleccions de febrer de 1936 per decantar del costat del bloc d'esquerres -va guanyar el Front Popular per un estret marge-, d'arraconar a les Corts als diputats de dretes i d'il·legalitzar organitzacions d'extrema dreta entre les quals ha citat a Falange, que Franco convertiria després en un dels pilars del seu règim. 

També ha assegurat que els colpistes intentaren dialogar amb l'executiu, en concret amb persones afins al president de la República, Manuel Azaña, sense èxit, perquè el Govern "desitjava" l'alçament militar.

Payton ha elogiat l'extraordinària paciència de l'Exèrcit i del mateix Franco, un militar "molt prudent i professional" que va rebutjar l'alçament militar i la intervenció de les Forces Armades en la política fins que va entendre que s'havia produït un "col·lapse de l'Estat".

Durant la seva xerrada, Stanley Payne ha fet una exposició dels fets que, segons ell, van conduir al cop militar del 18 de juliol i al consegüent esclat de la Guerra Civil, de la qual ha responsabilitzat el Govern d'esquerres de l'època per la seva "destrucció" de la democràcia.

Sobre la Segona República, Payne ha sentenciat en un acte en el qual estaven prohibides les fotos, que va ser un "frau democràtic" que va omplir la policia "d'individus a l'estil de les SS" nazis.


Payne ja a la democràcia, va girar cap a posicions extremistes i va recolzar en públic la tasca d'investigadors com Pío Moa, que elogiaven el franquisme i acusaven a l'esquerra de ser la responsable del cop d'Estat del 18 de juliol i de la Guerra Civil.

No hay comentarios:

Publicar un comentario